banner

Parelkwis Oisterwijk vestigde record


Een record; binnen 1 minuut werden alle 46 wachtende teams voorzien van hun vragenboek, samen goed voor duizend deelnemers!

Zaterdagmorgen verscheen op de Facebook pagina van de organisatie al de eerste opdracht. Oplettende Parelkwissers gingen er meteen mee aan de slag gegaan. ‘Walk in The Beatles Footsteps,’ zo klonk de opdracht. Ook aan de opdracht om een supermarktlied na te doen werd gehoor gegeven. Die opdrachten konden vooraf, of na het uitreiken van de boeken worden uitgevoerd.

Het allereerste boek met 60 seconden later de laatste (Foto: Joris van der Pijll)

Maar wie al enige ervaring heeft, wist dat het die avond druk zou worden. Om exact 19.00 uur kreeg de eerste ‘vroege vogel’ zijn boek, en nog geen 60 seconden later waren ze allen voorzien en konden de teams aan de slag: Vragen beantwoorden en ook geheime opdrachten uitvoeren. Klokslag 19.30 uur was daarvan de eerste; met diverse sportartikelen melden bij een tafeltennistafel. De winnaars daarvan speelden later op de avond in Tiliander hun finale!

Een andere opdracht was een proeverij van Niels. De chef-kok had diverse smaken in een voor de proever onbekende substantie gegoten. Gevoel en smaak klopten niet, en dat bracht menig deelnemer in de war.

De proeverij met Niels was serieus (en lekker) concentreren (Foto: Joris van der Pijll)

De stevig drukke avond werd om 23.00 uur afgesloten in Tiliander, met het inleveren van de antwoorden, en een stoel!  Jawel, ook dat was een van de opdrachten. De stoelen zijn direct door de jury beoordeeld, de rest van de vragen gaat de jury de gehele zondag aan werken met een team van 10 man! Mag gezegd worden, het is een hels karwei: 46 vragenboeken, 46 keer meerdere filmpjes en foto’s bekijken, uitzoeken, er punten aan hangen, optellen…

Volgende week zaterdag 5 oktober volgen de uitslagen tijdens de feestavond in Tiliander.

Nieuwsgierig naar de vragen en antwoorden? Je leest ze hier!