banner

Winnaar Open Monumentendag Oisterwijk


Het tweede weekeinde van 14 en 15 september was het weer Open Monumentendag, op verschillende plaatsen in de Gemeente Oisterwijk hadden bezoekers de mogelijkheid monumenten te bezoeken. Dit jaar was het thema Plekken van plezier.

Open Monumentendag (Foto: Rick Denissen)

Oisterwijkse monumentenprijs
Tijdens dit weekeinde wordt ook de Oisterwijkse monumentenprijs uitgereikt. Dit jaar mocht de Joodse Begraafplaats deze prijs in ontvangst nemen. De voorzitter van de begraafplaats was aangenaam verrast.

Moergestel
Ook in Moergestel was genoeg te beleven afgelopen weekeinde. In een huis aan het Rootven werden oude foto’s tentoongesteld. Bij Villa Hooghuizen werden onder andere rondleidingen gegeven en was een oude bolide van voormalige bewoner Jan Dijker te zien.