anytime

Open draaidag stoommachine Oisterwijk


De vrijwilligers van de Stichting Stoommachine Oisterwijk nodigen u uit om op zondag 15 september tussen 11.00 uur tot 16.30 uur te komen kijken naar de 1300 PK grote Carels stoommachine uit 1924. Deze stoommachine kunt u bekijken op het KVL terrein, Almijstraat 14 in Oisterwijk.

Belgische machine

Vrijwilligers werken aan de Oisterwijkse stoommachine (Foto: Joris van der Pijll).

Deze stoommachine van Belgische komaf zal volledig draaien op eigen aandrijving met perslucht. Voor het eerst kunt u de natte luchtpomp mee zien draaien. Weer een stap in het restauratieproces.

Om 11:00 uur wordt de machine gestart door een mystery guest en er zijn diverse rondleidingen met een gids. Daarnaast zijn steeds vrijwilligers aanwezig om uitleg te geven. Ook zal er een film worden vertoond over het leerlooien en daarnaast andere films van het KVL- complex voor en na de sluiting. Voor de jeugd zijn er ook miniatuur-stoommachines en miniatuur elektro motoren te zien.