banner

Oorlogsverhaal 75 Jaar Bevrijding verhuist naar Durendael Oisterwijk


Het oorlogsverhaal van de oom en destijds verloofde van de moeder van Oisterwijks historicus Ad van den Oord is uitgebeeld in een stilleven, te zien in het Gemeentekantoor van Oisterwijk.

Het stilleven in het Gemeentekantoor van Oisterwijk (Foto: Gemeente Oisterwijk)

‘Mijn oom Koos Diepens en de toenmalige verloofde van mijn moeder Alfred Wolter, voetballers tijdens de Tweede Wereldoorlog bij PAZO, zijn ‘vereeuwigd’ in een stilleven van Brabant Remembers, nu te zien in gemeentekantoor,’ aldus Ad die eerder het boek schreef ‘Gestolen jeugd’.

Het stilleven staat al enige tijd in de hal van het gemeentekantoor in Oisterwijk. Deze week verhuist het naar de hal van de brede school 2College Durendael. Het is de start van de voorbereidingen van de herdenking van de bevrijding van Oisterwijk op 26 oktober a.s. Die dag, een zaterdag, is er om 14.00 uur een bevrijdingsconcert in de aula van Durendael. Voor, tijdens en na het concert gaat het onder andere over verhalen van mensen die de oorlog hebben meegemaakt, soldaten en burgers die gestorven zijn, struikelstenen die dit jaar zijn gelegd. Allemaal door leerlingen van Durendael. Harmonie Asterius verzorgt het concert met medewerking van een doedelzakspeler. De muziek waarmee de Schotse bevrijders oprukten om Oisterwijk te bevrijden en later over de Lind marcheerden.

Noteer vast 26 oktober in uw agenda. Wij houden u op de hoogte.