banner

Oisterwijkse revolutie blijft uit


Misschien een teleurstelling, maar de aangekondigde revolutie gaat PrO raadslid Stefanie Vulders niet teweeg brengen. Voor wie dat wil, moet zelf op de barricade gaan staan!

De meest recent ‘revolutie’ in Oisterwijk was die in het Natuurtheater… (Foto: Joris van der Pijll)

Raadslid Vulders kondigde recent de revolutie af. Bij een revolutie verwachten we een plotselinge opstand, het doel snel een flinke verandering voor elkaar te krijgen, iets af te dwingen.

Leve de revolutie!

‘Leve de revolutie’ schreef een inwoner van Oisterwijk in de Nieuwsklok, blij te horen dat er iemand opstaat, uitkijkende naar de hierop volgende actie. ‘Ik geef je groot gelijk Stefanie, het systeem is erg ziek…’ volgde op Facebook en Jan de Graaff, commissielid van CDA Oisterwijk, kon zijn lachen niet inhouden; hij schreef in het weekblad: ‘Een lachertje is natuurlijk Stefanie Vulders die revolutie uitroept, want de laatste die dat in Nederland deed, was de SDAP-er Troelstra in 1918 en dat heeft (ook) tot niets geleid. We wachten dus af, wanneer ze de zeepkist beklimt.’

Opstand

We kunnen lang wachten, want Vulders zal ‘de zeepkist’ niet beklimmen, en geen barricades opwerpen. Dat wat Vulders voorstaat is meer een evolutie. Zij laat weten dat ze met gesprekjes bewustwording wil creëren over het systeem waarin we leven. Volgens Vulders is het systeem ziek, maar inwoners die snel een actie willen afdwingen, zullen echt zelf in opstand moeten komen.