banner

Oisterwijker maakt documentaire over euthanasie


Oisterwijker Jesse van Venrooij maakt in een documentaire het dilemma zichtbaar tussen dementie en euthanasie.

Kitty en Willy spelen een belangrijke rol in de documentaire (Foto: Jesse van Venrooij, fragment uit documentaire Dokter Kees)

Dokter Kees
In de documentaire krijgen we een kijkje in het leven van dokter Kees. Hij is specialist in ouderengeneeskunde en werkt onder andere op een gesloten afdeling in een verpleeghuis. En daar ontmoet hij Willy, een cliënt die ruim een jaar op deze afdeling verblijft. In het begin was Willy vaak agressief, terwijl hij voorheen nooit agressief was. Daarvoor krijgt hij een hoeveelheid medicatie waardoor hij bijna de hele dag slaapt. Hij heeft veel last van dromen en wanen. Het behandelen van Willy met medicatie om zijn leven draaglijker te maken lijkt niet te lukken. De familie van Willy geeft aan dat hij een euthanasieverklaring heeft en vraagt zich af of dit dan het moment is. Samen met Kees zoeken ze naar wat het beste is voor Willy. Met welke ethische, juridische en persoonlijke dilemma’s krijgt Kees te maken? En hoe gaan Kitty, Willy’s vrouw, en hun kinderen om met de situatie van Willy?

Een documentaire over het dilemma van euthanasie bij gevorderde dementie. Maar ook over liefde, verdriet, het loslaten van een dierbare en het willen helpen om zijn lijden te laten stoppen.

Crowdfunding
Wil jij Jesse helpen om deze documentaire te realiseren? Door te crowdfunden hoop hij een groot gedeelte van de financiering bij elkaar te krijgen voor de draaidagen, montage, postproductie en distributie. Daarnaast hoopt Jesse dat de crowdfunding bijdraagt om dit thema meer aandacht te geven. Zit een financiële bijdrage er niet in, dan kun hem helpen door alle online-posts en updates actief te delen binnen je eigen netwerk. Namens Jesse, super bedankt voor je support!