banner

Miniconcerten in Oisterwijkse huiskamers


GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk opent op zondag 29 september haar serie 2019/2020 met een wel heel bijzonder muziekproject met beroepsmusici van internationale topkwaliteit: 16 miniconcertjes door solisten en duo’s in huiskamers in Oisterwijks centrum, afgerond met een concert door wereldmuziekorkest Liqa in GUO’s concertlocatie Fletcher hotel-restaurant Boschoord aan de Gemullehoekenweg 143 in Oisterwijks bos- en vennengebied.

Artistiek leider van Liqa, Wouter Vandenabeele (bron: Groeten uit Oisterwijk)

Programma
Om 10.00 uur ’s ochtends verwelkomt GUO alle deelnemers met hun ticket op de parkeerplaats aan het einde van de Spoorlaan in Oisterwijk. Ter plekke deelt GUO de deelnemers in vier groepen in. Elke groep wandelt met een GUO-begeleider een korte route door Oisterwijks centrum. Daar hebben bewoners op vier adressen hun huiskamer ingericht als concertruimte. In elke huiskamer geeft een solist of duo voor elke deelnemersgroep een miniconcert. Alle muzikanten zijn superprofs van internationale allure. Hun genres en instrumenten variëren. Vanaf 11.00 uur vinden op elk heel uur vier huiskamerconcertjes gelijktijdig plaats in vier verschillende huiskamers. De laatste serie van vier huiskamerconcertjes duurt tot 14.30 uur. Het slotconcert in Boschoord begint om 16.00 uur en duurt (inclusief korte pauze) tot ongeveer 18.00 uur. In het concert vormen alle solisten en duo’s samen wereldmuziekorkest Liqa.

Muzikanten
Een Oisterwijks gezin in de Stationsstraat stelt haar huiskamer beschikbaar voor twee muzikanten uit Syrië. Elias Bachoura (ud) en Shalan Alhamwy (viool) brengen er een niet-westers repertoire uit eigen land. In een huiskamer aan de Lange Kant spelen Jeroen Knapen (gitaar) en Naomi Vercauteren (viool) vooral hun op Vlaamse en Angelsaksische folk geïnspireerde muziek. Aan de Tilburgseweg brengt Jasmijn Lootens (cello) klassieke huiskamerconcertjes. En Wouter Vandenabeele (viool) verbindt improviserend alle denkbare genres tot spannende cross-overs in een huiskamer aan de Kapelaan Huyberslaan.

Wil je dit meemaken? Reserveer dan je tickets via www.groetenuitoisterwijk.nl.