banner

Milieustraat van Oisterwijk mag weg


Het is een kleine meerderheid, maar in verhouding tot de verwachting en zeker ook in relatie tot het groter aantal inwoners van Oisterwijk, ten opzichte van het kleinere Haaren, is de uitkomst veelzeggend.

‘In het dorp Haaren is een nieuwe ruime milieustraat aanwezig’ (Foto: Rens van de Plas).

Recent werd uit bevraging door PIT Onderzoek, bekend dat de Oisterwijkse wethouder Peter Smit na de gemeentelijke herindeling twee milieustraten open wil houden.  (zie onder) Die van Haaren kan blijven; een mooie ruimte milieustraat die relatief nieuw is.  Die van Oisterwijk blijft ook en moet vernieuwd worden.  Middels een poll op de Facebookpagina van Oisterwijk Nieuws werd de inwoners om hun mening gevraagd.

Opvallend is, misschien zelfs tegen verwachting, dat van een kleine meerderheid de milieustraat in Oisterwijk mag sluiten en er geen nieuwe voor in de plek hoeft te komen. Oisterwijk is groter, meer inwoners, en je zou kunnen verwachten dat daarmee ook meer mensen vóór een nieuwe milieustraat in Oisterwijk zouden stemmen. Maar dat is niet zo gebleken. Mogelijk dat meespeelt dat de milieustraat in Haaren niet veel verder is, en veel mensen die gebruik maken van de milieustraat toch al met de auto onderweg zijn.

Gezegd mag worden, dat het voor een deel van de inwoners uit onze nieuwe gemeente verder is. Tegelijk mag ook vermeld worden dat het een mooie bezuiniging zou kunnen zijn als na de herindeling met Haaren de Oisterwijkse milieustraat kan vervallen. Het scheelt aanleg van een nieuwe, het zal ook efficiënter zijn dan twee locaties bijhouden, en de grond die in Oisterwijk vrij komt kan bijvoorbeeld verkocht worden. De gemeenteraad zal hierover in de toekomst een keuze moeten maken.