banner

Lunchen en ontmoeten bij sociaal Eetcafé Pannenschuur


Gezellig samen eten en elkaar ontmoeten, dat is de visie achter sociaal Eetcafé Pannenschuur. Enkele maatschappelijke organisaties en vrijwilligers hebben hiervoor de handen ineengeslagen. Na een lange voorbereidingsperiode was het donderdagmiddag 5 september dan eindelijk zo ver: de eerste editie van Eetcafé Pannenschuur.

Door Iris de Groot

De deelnemers kregen deze eerste editie zelfgemaakte champignonsoep, gemaakt door een client van Amarant. En dat past precies in de visie van dit nieuwe concept, mensen met verschillende achtergronden met elkaar verbinden.

Lunchbuffet

Bezoekers ontmoeten en genieten van het broodbuffet (Foto: iris de Groot).

Vervolgens werd het lunchbuffet geopend. Er was ruime keuze in brood en beleg. Maar er was ook een plaats gereserveerd voor zelfgemaakte jam. Deze wordt gemaakt op de dagbesteding van Amarant.

Mooie mix verschillende mensen
Tientallen mensen wisten hun weg te vinden naar het wijkcentrum. Mensen met verschillende achtergronden en verhalen. Een ding hebben de deelnemers met elkaar gemeen: ze willen elkaar ontmoeten! En dat lukte aardig: onder het genot van de lunch werden verschillende gesprekken gevoerd en er werd hier en daar ook wat gelachen.

De samenwerking tussen de vier organisaties (Amarant, RIBW, Pedagogische Praktijk van den Hoven en ContourdeTwern) was erg succesvol en ze kijken terug op een geslaagde eerste editie van deze sociale ontmoeting.

Ook een keer proberen?
Wilt u ook een keertje lunchen bij Eetcafé Pannenschuur? U bent van harte welkom! Elke eerste donderdag van de maand in Wijkcentrum Pannenschuur. Aanmelden is gewenst, dat kan via 06 – 51795936 of dagbestedingpannenschuur@amarant.nl.

 

Iris de Groot
Iris de Groot studeert MBO Mediaredactie aan het Rijn IJssel College in Arnhem. Haar berichten zullen komende maanden regelmatig op uw scherm verschijnen.

DTZ logo low