anytime

Lezing over de fascinerende sterrenwereld bij IVN Oisterwijk


Op donderdag 19 september zal Emile Weijters van IVN Valkenswaard-Waalre een lezing geven over de sterrenhemel. In deze lezing gaat hij aan de hand van de sterrenhemel in op onderwerpen zoals: sterren en sterrenbeelden; bewegingen en kleuren aan de sterrenhemel; waarom is alles in beweging?

Bijzondere kleuren en beweging van sterren

Tijdens de lezing zoomt hij in op ons eigen sterrenstelsel, de Melkweg en vervolgens op het zonnestelsel met de diverse planeten, kometen en meteoren. Ook hemelverschijnselen zoals sterrenstelsels, witte dwergen, rode reuzen, neutronensterren, zwarte gaten en exoplaneten komen aan bod. Uiteraard komt ook de oerknal aan de orde en de recente meting van zwaartekrachtsgolven. Ook staan we stil bij de onderwerpen donkere materie en donkere energie.

De presentatie wordt ondersteund met een tellurium (zon-aarde-maan model), tafel-planetarium en diverse demonstratiematerialen. Bij een heldere hemel zal een telescoop aanwezig zijn.
De gratis lezing zal worden gehouden op donderdag 19 september in de Voorhof, Kerkstraat 64 in Oisterwijk en start om 20.00 uur.