banner

Geslaagde picknick met Zonnebloem Moergestel


Op woensdag 28 augustus was Zonnebloem Moergestel met 40 gasten te gast bij Den Heijkant in Moergestel, voor de jaarlijks terugkerende picknick. Ook dit keer werkte het weer fantastisch mee en kon men, zittend op het gezellige beschutte terras, genieten van het zonnetje en van de landelijke omgeving.

Picknick met De Zonnebloem in Moergestel

De dag begon zoals gewoonlijk met een kopje koffie en wat lekkers. De gasten praatten even bij. Daarna volgde een interessante presentatie over bijen door een van de vrijwilligers. Leo Boogaers is namelijk imker en wist veel te vertellen. Hij ondersteunde zijn verhaal met een mooi filmpje over het nijvere bijenvolkje.

De lunch erna is ook een vast onderdeel van de dag. Er was keuze in heerlijke, door vrijwilligers gemaakte, verse soep, een lekkere gevarieerde broodmaaltijd en als toetje, een ijsje en vers fruit. De rest van de middag werd ingevuld met gezellig kletsen. Liefhebbers mochten een kijkje nemen bij de bijenkasten van Leo die op het terrein staan.

Om half 4 werd de middag afgesloten met een bedankje aan gastvrouw Tonnie en gastheren Cees en Graard Bierkens, die nog een leuke verrassing hadden voor alle aanwezige gasten én vrijwilligers. Iedereen ontving een afwasborsteltje met de tekst “de Zonnebloem & Den Heijkant vonden dat de dag helemaal af-was”.  Met een honingmonstertje ging iedereen huiswaarts, na een inderdaad weer zeer geslaagde, gezellige dag!