banner

Eerste uitwedstrijd Trinitas Oisterwijk


Trinitas moest voor haar eerste uitwedstrijd naar Drunen afreizen, daar moest het in herfstachtige omstandigheden aantreden tegen de blauwhemden van RKDVC. Trinitas leek op weg naar een overwinning maar kreeg in de slotfase de deksel op de neus door een curieus doelpunt.

Trinitas Oisterwijk tegen RKDVC (foto: André Nouwens)

De aftrap werd onder echt hondenweer gemaakt, een kletsnat veld, stromende regen en een stevige westenwind die over het sportpark raasde. Uw verslaggever koos dan ook voor een plaatsje onder de overdekte tribune waar het nog redelijk toeven was. De ploeg van Pierre van Berkel kwam goed uit de startblokken en ging direct op jacht naar een vroege openingstreffer. Na een aantal minuten had het ook op voorsprong moeten staan. Een ouderwetse flipperkastsituatie gaf drie Trinitassers de kans om de trekker over te halen, geen van allen slaagde voor het scherpschuttersbrevet zodat de scorebordverantwoordelijke vooralsnog werkloos bleef.

Na de sterke openingsfase ging Trinitas slordiger spelen en gaf het initiatief aan de Drunenaren. Een paar keer waren de blauwhemden dreigend en mocht Trinitas niet mopperen dat het balletje bij klutssituaties steeds de goede kant op viel. RKDVC ontsnapte één keer echt, gelukkig stond Ramon Doomen op zijn post en redde bekwaam.

Het laatste kwartier van het eerste bedrijf nam Trinitas plots het heft weer in handen, na een vloeiende aanval moest de man van het scorebord dan toch aan het werk. Rens van Lissum die overigens een ongelukkige wedstrijd speelde, werd in stelling gebracht en klaarde de aangeboden klus, 0-1. Trintas probeerde vervolgens door te drukken maar kon de marge niet vergroten en ging met plezier naar de warme kleedkamer.

Na een kwartiertje moest toch echt weer het beestenweer worden opgezocht voor de tweede helft. Hierin gebeurde eigenlijk niet al te veel behalve een fors aantal glijpartijen, uw verslaggever kon zich uitleven met zijn camera om zoveel mogelijk mooie prentjes te schieten. Op het veld heerste ondertussen maarschalk Freek van Venrooij die met zijn verdediging geen enkele kans toestond. Toch viel vlak voor tijd de onverdiende gelijkmaker, niemand had erop gerekend dat RKDVC een twaalfde man had gevonden in de westenwind die nog steeds over het veld raasde. De laatste man van de blauwhemden roeide de bal blind naar voren, de westenwind zette zijn schouders eronder, vervolgens stuitte de bal vlak voor de hier niet op rekende Ramon Doomen hoog op, die tot zijn verbijstering de bal over zich in het doel zag vliegen, 1-1. Hopelijk heeft RKDVC nog geen voetbalTV, anders zou het zomaar kunnen dat Gijp en Derksen een plaatsje in hun programma vrijmaken voor dit kolderieke doelpunt.

Trinitas wist dat het met een gelijk spel niets opschoot en ging in de laatste minuten nog op jacht naar een verdiende overwinning. De beste kans op het winnende doelpunt was in de slotminuut voor Job Viellevoye, hij stuitte echter op de voet van de Drunense doelman. Hierdoor ging Trinitas met slechts één punt van het veld en moet het volgende week vol aan de bak om niet direct in de gevarenzone te belandden. Tegenstander is het nog puntloze BVV uit ’s Hertogenbosch, een sterke ploeg die slecht is gestart.