banner

Binnenkort Open Monumentendag in Oisterwijk


Altijd al eens een kijkje willen nemen in een monument? Dat kan, keus genoeg op zondag 15 september 2019.

De landelijke Open Monumentendag met als thema ‘Plekken van Plezier’ vindt op die dag plaats in de gemeente Oisterwijk. Wethouder Peter Smit zal om 11.00 uur de dag openen bij het Raadhuis aan de Lind in Oisterwijk. De afsluiting, met uitreiking van de Monumentenprijs vindt om 17.00 uur plaats bij Ontmoetingsruimte De Voorhof, gelegen naast het Lodewijkskerkje aan de Kerkstraat 64 in Oisterwijk.

Een van de monumenten

Het comité Open Monumentendag heeft ook dit jaar weer een aantal monumenten gevonden die zeker een bezoekje waard zijn. Monumenten die uitstekend passen binnen het thema ‘Plekken van Plezier’, zoals het Natuurtheater aan de Gemullehoekenweg in Oisterwijk en Villa Hoogenhuizen aan de Oirschotseweg 12 in Moergestel, slechts twee van de tien monumenten die u dit jaar kunt bezoeken en van de ruim 250 monumenten die de gemeente Oisterwijk rijk is.

Eigenaren van de monumenten zullen u, samen met de stadsgidsen van Oisterwijk en vele vrijwilligers, graag welkom heten in ‘hun’ monument. Hun uitgebreide kennis over de panden en de vele wetenswaardigheden zullen u een onvergetelijke en interessante dag bezorgen. De vele monumentale panden in onze gemeente, waaraan we dagelijks zonder na te denken voorbijgaan, zult u voortaan met andere ogen bekijken.

Kortom, er zal voldoende te zien en te beleven zijn op deze dag. Zondag 15 september vanaf 11.00 uur tot 16.30 uur.

Uitgebreide informatie over deze dag staat vermeld in het jaarlijkse boekje ‘Open Monumentendag’, uitgegeven door de gemeente Oisterwijk en aldaar verkrijgbaar.

Hieronder de opengestelde monumenten

  • Raadhuis, vijver en muziekkiosk
  • Lodewijkskerkje en diaconiehuisjes, Kerkstraat Oisterwijk
  • Sint Petrus Banden kerk, Kerkplein Oisterwijk
  • Kapel Catharinenberg, Poirterstraat Oisterwijk
  • Landhuis, Haarenseweg 2 Oisterwijk
  • Natuurtheater, Gemullehoekenweg Oisterwijk
  • Rozephoeve, Rosepdreef Oisterwijk
  • Villa Hoogenhuizen, Oirschotseweg Moergestel
  • Woonhuizen, Rootven 17, 44-56 Moergestel