banner

Beeldbank Oisterwijk: Ontploffing munitietrein 1944


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.Ontploffing munitietrein in 1944

Verwoesting na ontploffing munitietrein in 1944

Maandag 16 september is het 75 jaar terug dat in Oisterwijk de munitietrein ontplofte. Door de geallieerde opmars werd het de Duitse bezetter in 1944 heet onder de voeten. Zij wilden een deel van de in de Oisterwijkse bossen opgeslagen munitie transporteren per trein. Geallieerde jachtbommenwerpers staken hier een stokje voor en beschoten de middenin bewoond gebied staande trein. De ravage was enorm. Hier zijn bewegende beelden van. Vele nog altijd herkenbare plekken zijn op de film te ontdekken. De kwaliteit van de 75-jarige film is niet de allerbeste maar Beeldbank Oisterwijk wil de beelden graag bij u onder de aandacht brengen en hoopt dat u tijd vindt deze te bekijken.