banner

Vakantietijd is verwentijd voor buuf en onszelf!


Het is verwentijd!

Van een Oisterwijkse mantelzorger, uit de dagelijkse praktijk:

Verwentijd

Hoogseizoen. De trektocht is begonnen of al achter de rug. Met files op de weg en stapelen op de camping. De vakantiestress doet zijn werk. Maar niet voor buuf en ook niet voor ons. Wel voor de zoon van buuf. Hij heeft schoolgangers en dus vakantie in het hoogseizoen. “Wij vertrekken”, laat hij buuf weten.

Het is verwentijd, voor buuf en de mantelzorger!

Als ze op vakantie gaan, zorgen zoon en schoondochter er altijd voor dat moeders koelkast en vriezer tjokvol liggen. Daarmee overbrugt buuf de tijd wel en anders gaat ze zelf aan de kook. Maar liever niet, al dat gedoe eromheen, ze ziet er tegenop. Ze eet, buiten de vakantie om, regelmatig bij haar zoon en zijn gezin en krijgt dan bakjes eten mee om de rest van de week smakelijk en gezond door te komen.

Maar nu is het vakantietijd en zijn zoon en gezin het land uit. De muizen dansen op tafel. Wat nu? Geen nood, wij zijn er ook nog. Wij gaan met buuf uit eten. “Zo buuf, wij kietelen onszelf ook eens. Waar gaan we eten vanavond?”

En zo verwennen we buuf en onszelf in vakantietijd.

 

DTZ logo low