banner

Uitslag Pareltoernooi Oisterwijk


Petanqueclub Oisterwijk (PCO) kijkt terug op een geslaagd Pareltoernooi 2019.

Afgelopen zaterdag en zondag was het gezellig druk op de petanquebanen van PCO; voor de dertigste keer werd het Pareltoernooi gehouden. En hoewel de weersvoorspellingen niet al te best waren, bleef het aantal regenbuien beperkt; zo nu en dan kwam er zelfs een waterig zonnetje door. Er waren ook veel belangstellenden die een kijkje kwamen nemen en zo kennis konden maken met deze bijzondere sport. Het niveau waarop gespeeld werd was bijzonder hoog. Jammer dat Petanque nog steeds niet verheven is tot een olympische sport.

De winnende teams van de wedstrijden op zondag.

Op zaterdag was het toernooi van de Oisterwijkse politiek en het recreantentoernooi. Bij het politieke toernooi kwam dit jaar het College als winnaar uit de bus. Wethouders Stefanie Vatta en Dion Dankers mochten de felbegeerde wisselbeker in ontvangst nemen. Bij de recreanten ging de beker naar Anouschka Bijl en Hesper van Iersel.

Op zondag streden (wedstrijd)licentiehouders om de beker en een van de vele mooie prijzen. Bij de deelnemers waren ook veel wedstrijdboulers uit België. En dat zorgt jaarlijks weer voor een bijzonder Bourgondisch tintje. Op zondag ging de beker naar D. Mul en A. Doualeh (JBC ’t Dupke uit St. Michielsgestel). De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar F. Fifi en J. Bleyen (JBC Het Lover uit Asten) en A. Autrive en M. Jerusalem (uit België). De prijzen werden uitgereikt door Wethouder Sport, Stefanie Vatta.