banner

Pufffff buurvrouw leef je nog?


Juli 2019: een warmterecord van 40,7 graden. Het moet niet gekker worden. Wat gebeurt er toch? Is dit de rekening die we betalen voor onze omgang met deze aardbol? En we zijn er nog niet!!

Van een Oisterwijkse mantelzorger, uit de dagelijkse praktijk.

Je zou er bijna zelf in willen kruipen…

Ik val bijna van mijn fiets, mijn longen zuigen een saunatemperatuur naar binnen, ik raak oververhit. Puffff. Een temperatuur om onder de grond te duiken. Of in de koelkast. Ik denk meteen: “Hoe zou het de buurvrouw vergaan?” Even aanbellen: “buuf, leef je nog?” Ze zit al dagen in haar stoel, komt niet buiten en heeft geen zin in eten, zegt ze. “Kan ik iets voor je meebrengen morgen?” Buuf geeft aan dat haar koelkast begint leeg te raken. Haar zoon is op vakantie en met dit weer gaat ze zelf niet shoppen. Ze heeft nog van alles in de vriezer, maar daar heeft ze geen zin in. “Mijn fruit is op, als je dat mee zou willen brengen, maakt niet uit wat, ik lust alles. Doe ook maar twee courgettes, dan kan ik een soepje maken.” Zo gezegd, zo gedaan. De volgende dag vertrek ik richting winkel, voordat het weer 40 graden wordt. Buuf mag met dit weer binnen blijven. “Alsjeblieft buuf, boodschappenservice aan huis.” Buuf is dankbaar, ze kan weer even vooruit.

De mantelzorger staat paraat. Van min 20 tot plus 40 graden, Puffff…

 

 

Inzenden

Iets moois meegemaakt? Durft er iemand voor u te zorgen, of heeft u zelf iets gedaan waar u een goed gevoel van kreeg? Mail uw reactie naar dtz@oisterwijknieuws.nl onder vermelding van Durf te Zorgen.

 

DTZ logo low