banner

Petje af Oisterwijk start nieuw jaar je kan nog aanmelden


Op 8 september start Petje af Oisterwijk aan haar tweede jaar. Zij starten dan ook met een tweede groep. Een groep bestaat uit maximaal 18 kinderen met zowel jongens als meisjes, afkomstig van verschillende scholen.

Diploma uitreiking voor kinderen van Petje af Oisterwijk

Bij Petje af Oisterwijk krijgen kinderen de kans om buiten schooltijd hun talenten te ontwikkelen. Gedurende 30 zondagen, verdeeld over 7 blokken, krijgen ze praktijklessen. De eerste twee bijeenkomsten van elk blok krijgen ze les van gastdocenten die vertellen over hun beroep. De kinderen gaan die beroepen vervolgens ook echt uitoefenen, zodat ze ervaren wat het in de praktijk inhoudt. Zo komt er bijvoorbeeld een dokter of kapper in de klas, gaan ze naar de brandweer, de supermarkt, de rechtbank of het ziekenhuis. Daarnaast leren de kinderen te reizen met het openbaar vervoer en besteden we aandacht aan kunst, cultuur, muziek en gezond gedrag.

Alle kosten, ook die voor vervoer en de uitjes die de kinderen maken, worden betaald vanuit de stichting. Deelname aan Petje af is dus geheel gratis. Wel wordt van de kinderen verwacht dat ze gemotiveerd zijn en elke Petje af-zondag aanwezig zijn. Daarnaast willen we graag het hele gezin betrekken. Zo geven de kinderen elk blok een presentatie over wat ze hebben geleerd. We vinden het heel belangrijk dat de ouder(s) en eventueel broertjes en zusjes daarbij aanwezig zijn.

Bent u ouder en wilt u uw kind graag aanmelden voor Petje af? Of wilt u Petje af graag steunen en meedoen als vrijwilliger, gastdocent, donateur of (oproep)coach?

Ga naar www.petjeaf.nl/meedoen of stuur een email naar oisterwijk@petjeaf.nl. Op de facebook pagina Petje af Oisterwijk kunt u lezen wat we afgelopen jaar gedaan hebben.

 

DTZ logo low