banner

Ontsnapt aan dodelijke aanrijding bij druppeltonde Oisterwijk


Een Oisterwijk bezoekende recreant is afgelopen dinsdag ontsnapt aan een dodelijke aanrijding. Wat een vreselijk noodlottige ongeluk had kunnen zijn, bleef door langzaam rijden en alert reageren van deze in Oisterwijk genietende vakantiebezoeker gelukkig beperkt tot blikschade.

De stoplichten waren niet goed te zien.

Rijdende vanaf de Spoorlaan, richting KVL, stak de bestuurster van een auto bij de nieuwe ‘druppeltonde’ het spoor over. ‘Stapvoets reed ik en ineens kwam er een slagboom op mijn dak. Er kwam een trein aan.’ Uiteraard enorm geschrokken, heeft deze weggebruiker de moeite genomen ons te informeren over de oorzaak van deze ‘ontmoeting’ met spoorboom en bijna de trein. ‘De stoplichten bij de slagbomen zijn als je de bocht om gaat niet goed te zien door de verkeersborden. Je wordt ook niet eerder voordat je afslaat middels knipperlichten geïnformeerd dat er een trein aankomt.’

Het liep naast een flinke schrik met een sisser af; gelukkig alleen materiële schade. ‘Ik heb mijn schadeformulier aan de gemeente gemaild en gemeente en politie geïnformeerd om de locatie te gaan bekijken om ernstigere ongelukken te voorkomen.’