anytime

Ondernemers belaagd door oplichter ‘namens’ Gemeente Oisterwijk


Bij Slagerij Ketelaars in Moergestel hadden ze het gelukkig op tijd in de gaten, en kon de oplichting in samenwerking met de gemeente voorkomen worden; bij enkele andere ondernemers is het wel gelukt, helaas!

Bij de slagerij in Moergestel kon men de oplichting voorkomen (Foto: Joris van der Pijll)

Een zich als gemeentelijk ambtenaar voorstellende persoon wil spullen bestellen, en heeft enige haast. De factuur die mag naar de gemeente. ‘Bij ons is het uiteindelijk niet gelukt. Na wat controle en een fijne medewerker van Gemeente Oisterwijk,’ aldus de boodschap van de Moergestelse slagerij.

Het voorval is gemeld bij politie en uit de omgeving komen meerdere waarschuwingen van ondernemers die eenzelfde ervaring hebben. Zo werd elders voor veel geld vlees en een barbecue meegenomen, maar er zouden ook andere spullen besteld worden.

Komt een onbekend persoon bij u spullen bestellen? Wees alert, vraag zelf even na bij uw contactpersoon van de betreffende organisatie, en meld verdachte situaties direct bij de politie!

Update

Omroep Brabant laat weten dat de vermoedelijke verdachte is opgepakt. Het gaat om een 41-jarige man die woensdag is opgepakt voor het oplichten van twee bakkerijen en een slager in Tilburg. De man kon op heterdaad betrapt worden omdat de eigenaar van de zaak gewaarschuwd was door eerdere vergelijkbare incidenten.