banner

Met Cultuur en Beleef Oisterwijk naar Lochal Tilburg


Op maandag 26 augustus vindt de Cultuur & Beleef bijeenkomst dit keer niet plaats in de vertrouwde huiskamer De Inloop aan de Kerkstraat in Oisterwijk, maar gaan ze naar Tilburg waar ze de LocHal bezoeken. Dit is een bijzonder oud-industrieel gebouw in de Spoorzone van de NS dat vroeger diende voor de revisie van locomotieven. In 2019 kreeg dit gebouw een nieuw jasje en werd het omgebouwd tot onder andere een bibliotheek nieuwe stijl.

Vanwege de bijzondere binnenhuisarchitectuur van het gebouw en nieuwe doelstellingen van de bibliotheek Midden-Brabant kreeg de LocHal nationale en internationale erkenning. Beide aspecten worden in deze rondleiding van ongeveer anderhalf uur belicht. Binnen het gebouw wordt er verzameld bij de koffiehoek ‘het Stadscafé’. De rondleiding begint om 14.30 uur en is gratis. De maximale groepsgrootte is 16 personen.

Hoe er te komen

De Lochal in Tilburg

U kunt er voor kiezen om gezamenlijk met anderen om 13.30 uur per auto te vertrekken vanaf huiskamer De Inloop aan de Kerkstraat 48 in Oisterwijk. Voor de eerste 12 aanmelders is vervoer per auto geregeld. Laat het  weten als u zelf wilt rijden en plek heeft voor medepassagiers? De onkosten worden dan vergoed.

Voor mensen, moeilijk ter been zijn er aan de Burg. Brokxlaan enkele parkeerplaatsen voor € 1 per uur. Bent u wel goed ter been dan wordt geadviseerd om garage Tivoli of Pieter Vreedeplein te gebruiken. U loopt dan zo’n 15 à 20 minuten.

U kunt ook zelfstandig met de trein van 14.15 uur gaan (spoor 2) vanuit Oisterwijk. De LocHal bevindt zich aan de Burgemeester Brokxlaan 1000 in Tilburg. Dit is aan de achterkant van het station. Daar gaat u meteen rechts. Het is slechts enkele minuten lopen.

Bent u ook zo nieuwsgierig geworden? Ga mee en meld u aan bij Ingrid Oosterling tel. 06-17163091. U kunt ook een mail sturen naar  ingridoosterling@contourdetwern.nl. Graag dan ook aangeven hoe u wilt reizen.