banner

Gilde nodigt inwoners uit voor Heukelom-dag


Het gilde Sint Joris & Sint Sebastiaan uit Heukelom nodigt alle inwoners van Heukelom uit voor de eerste Heukelom-dag.

Een jonge vendelier

Zondag 1 september worden op het gildeterrein ’t Schuttersheike, aan de Laag Heukelomseweg 13 te Heukelom achter café Mie Pieters, vanaf 13.00 uur diverse gildedisciplines getoond. Een unieke gelegenheid voor alle inwoners van Heukelom om kennis te maken met diverse gildedisciplines, zoals Brabants wipschieten, vendelen en trommen. Er is gelegenheid om zelf enkele schietonderdelen te proberen: Buksschieten, Klepschieten, Laserschieten en Brabants-wipschieten.

Om 15.00 uur is er een vendeldemonstratie van de vendeliers en om ongeveer 15.30 uur kunnen inwoners schieten om de titel “Burger-koning van Heukelom”. Er wordt geschoten op een houten vogel: degene die het laatste stukje omlaag schiet wint. Het einde van de dag is voorzien rond 18.00 uur met de prijsuitreiking.