banner

Film: Meer dan 25 jaar asielzoekers op AZC Oisterwijk


Een film van dit jaar 25 jaar geleden, samengesteld door de lokale omroep LOVO. Een zinvolle terugblik in de huidige maatschappelijke discussie over de voortzetting van het AZC Asielzoekerscentrum in Oisterwijk.

Anno 2019: Mahmoud helpt kinderen op AZC Oisterwijk en stimuleert hen op een leuke manier in hun leerproces (Foto: Sadruddin Hesam Safi).

We spreken over 1994, met ook toen ergernissen en zorgen, en ook toen een gastvrij welkom! De meningen waren verdeeld; de onderwerpen niet heel verschillend met nu. Woningtekort, kosten, noodzaak, begrip, verdenkingen… LOVO concludeerde toen onder andere: ‘Over asielzoekers bestaan er zoveel meningen als er mensen zijn, en die meningen gaan van ondoordacht negatief tot even ondoordacht positief. Van weg ermee wat moeten ze hier, tot laat ze allemaal maar komen…’

Voor de geïnteresseerden zeker de moeite waard deze film uit 1994 nog eens te bekijken!