banner

Complimentenvissers op de markt in Oisterwijk


In de week van 9 tot en met 15 september vindt de landelijke Week van de Alfabetisering plaats. In Oisterwijk wordt er door het Taalhuis aandacht besteed aan laaggeletterdheid en een aantal activiteiten georganiseerd.

Complimentenvissers op de markt

Op donderdagmiddag lopen er op de markt namens het Taalhuis complimentenvissers. Persoonlijke post, bungelend aan een hengel van vrolijke vissers, wordt bezorgd bij de verraste bezoeker van de markt. De complimentenvissers over de markt, op zoek naar de leukste outfits, eigenaardige karakters en mooie gebaren. Op verrassende wijze verschijnen her en der plots complimentjes over opvallende, unieke, mooie, persoonlijke kenmerken, die de ontvanger als kleinood kunnen koesteren. De vissers nodigen bezoekers op interactieve wijze ook uit om complimenten aan een ander te hengelen. Zo verspreidt het complimentenvirus zich langzaam over het terrein. Als tegenprestatie voor het compliment vragen ze om het Taalhuis onder de aandacht te brengen bij derden. Met zijn allen helpen we zo mee de laaggeletterdheid in Oisterwijk te verlagen. Gun uw medebewoner een gratis training om zijn taal te verbeteren en breng hem in contact met het Taalhuis.

Meer

Er is meer: taalvirtuoos Wim Daniels komt iets vertellen over taal, er is een taalchallenge voor kinderen waarbij kaartjes voor de Efteling te winnen zijn, er is een inloop in het Taalhuis en er komt een training voor taalvrijwilligers. Houd de lokale media in de gaten voor meer informatie, en geef het door aan mensen in uw omgeving!

 

DTZ logo low

 

Delen: