banner

Brabants stilleven in gemeentehuis Haaren


In het gemeentehuis kunt u een STILLLEVEN bezichtigen. STILLLEVEN is een project van Brabant Remembers ter gelegenheid van de herdenking 75 jaar bevrijding. Het project vertelt over de oorlog aan de hand van sleutelscènes van 75 Brabantse oorlogsverhalen. Van iedere sleutelscène is een maquette gemaakt op schaal 1:87/H0. Ook van de gemeente Haaren is het STILLLEVEN ontwikkeld.

Bijzonder beeldmateriaal

Het stilleven in Haaren (Bron: Gemeente Haaren)

De maquette vertelt over een beslissend moment in een persoonlijk verhaal. U kunt letterlijk om het verhaal heen lopen en vanuit verschillende perspectieven naar een cruciale scène kijken die het verhaal kenmerkt. Zo wordt het levensveranderende moment in beeld weergeven, een momentopname waar zelden beeldmateriaal beschikbaar van is. De maquette kan dienen als een inspiratiebron om uw verhaal te delen.

Een fatale wenk in Princenhage
De maquette van Haaren heet ‘Een fatale wenk in Princenhage’ en vertelt het verhaal van beroepsmilitair Petrus Johannes ‘Piet’ van Gils en zijn vrouw Emilie. Zij waren op weg naar familie toen het mis ging in Princenhage. Het volledige verhaal kunt u lezen bij de maquette in het gemeente huis en op de website van Brabant Remembers www.brabantremembers.com/stillleven. De maquette blijft tot begin oktober in Haaren. Daarna vormen alle maquettes samen één grote expositie.