banner

Bezoek het Petanque Pareltoernooi in Oisterwijk


17 en 18 augustus kunnen de liefhebbers van het bekende Petanquespel in Oisterwijk genieten van Franse sferen. Al voor de dertigste keer wordt door Petanqueclub Oisterwijk (PCO) het Pareltoernooi gehouden. Bezoek PCO aan de Moergestelseweg in Oisterwijk.

De behaalde resultaten van de politici, uitgebeeld in ‘plekjes’ op het erepodium…

Veel spelers hebben inmiddels hun weg naar de fijne banen en de gezellige accommodatie aan de Moergestelseweg gevonden. Zij weten immers, hier kun je in een gemoedelijke, gezellige en zomerse sfeer sportief strijden voor mooie prijzen.

Om zo veel mogelijk deelnemers te laten spelen is het toernooi verdeeld over twee dagen. Zaterdag 17 augustus is speciaal voor recreanten en voor de lokale politiek. Deze dag is dus vooral geschikt voor iedereen die ook eens aan een jeu de boules toernooi wil meedoen. Er wordt gespeeld in teams van tweetallen, doubletten. Er zijn twee poules en elk team speelt vier wedstrijden. Het winnende team uit elk van de twee poules speelt in een finale om de eindzege. De prijzen zijn in natura. De wedstrijden beginnen om 10.30 uur.

Zondag 18 augustus is gereserveerd voor licentiehouders van de NJJB en natuurlijk voor spelers uit België, Frankrijk en Duitsland. Deze deelnemers spelen vijf wedstrijden in poules waarna eveneens een finale volgt. Voor de winnaars zijn geldprijzen beschikbaar, waarbij de eerste prijs € 250,– bedraagt. De wedstrijden beginnen eveneens 10.30 uur.

Natuurlijk rekent PCO er opnieuw op dat veel boulers en toeschouwers de weg naar de Moergestelseweg in Oisterwijk weten te vinden. En bent u nog nooit bij PCO geweest? Kom dan zeker eens een kijkje nemen, want verscholen achter de huisartsenpraktijk en de poliklinieken ligt een verrassend mooie accommodatie met maar liefst 42 buitenbanen, twaalf binnenbanen, een prachtige kantine en een heerlijk terras.