banner

15-jarige Kampioen dressuur runt stal in Moergestel


Senna van de Gevel is 15 jaar jong, en ‘dolgelukkig met de titel Nederlandskampioen’. In Moergestel is de Goirlese druk met de stal, die ze samen met haar opa runt.

Senna werd afgelopen weekend met haar NRPS-goedgekeurde Davinci (v. Dylano du Bois) kampioen op de kampioenschappen in Ermelo. De combinatie behaalde precies 70%. ‘Ik had hier nooit over kunnen dromen, ik ben echt zo blij! Hij liep heel constant door de proef, zo fijn. Normaal wil hij tijdens een wedstrijd wel eens wat brullen, aangezien hij ook een dekhengst is, maar vandaag was hij heel braaf. Ik ga hem nu klaar maken voor de volgende klasse en hopelijk staan we hier volgend jaar dan weer.’ Komend weekend is Senna weer te zien op de kampioenschappen, maar dan met haar paard Hassan van de Balteshoeve SD, hiermee rijden ze in categorie L1.

Senna is daarnaast druk met haar eigen Stal Doret, die ze samen met haar opa runt aan de Pijnendijk 2 in Moergestel. Hier organiseren ze ook wedstrijden, zo ook in het weekend van 7 en 8 september. U bent allen van harte welkom om een kijkje te nemen.