banner

Vakantiegeld voor de mantelzorger


Vakantietijd! Tijd om het geld te laten rollen…

Van een Oisterwijkse mantelzorger, uit de dagelijkse praktijk:

Vakantiegeld voor de mantelzorger

Net voor of na het hoogseizoen pakken wij onze biezen en gaan een weekje weg. We lichten de buurvrouw altijd even in. “Buuf, we gaan er een weekje tussenuit”. Ze geeft ons groot gelijk, ze leeft mee, maar ik weet dat ze het best moeilijk vindt. Mijn dagelijkse aanwezigheid als buurvrouw geeft haar een veilig gevoel, zegt ze. Ze is dan ook altijd blij als we weer terug zijn, dan is voor haar alles weer normaal.

Een dag voordat we vertrekken komt buuf naar me toe. Ze stopt me een envelop met inhoud toe, te openen op het vakantieadres zegt ze erbij. Van haar AOW geeft ze ons vakantiegeld mee. Voor koffie met gebak, of een ijsje of voor soep bij de lunch. “Buuf toch, dat moet je niet doen, je hebt het zelf hard genoeg nodig”. Maar buuf staat erop: “voor alles wat jullie voor mij doen het hele jaar door”.

Zo gauw we achter onze vakantietraktatie zitten, appen we een paar foto’s naar de zoon van buuf. Hij laat de foto’s aan zijn moeder zien en ze hebben er samen veel plezier om. Wij geven buuf zo een warme, dankbare groet. En voordat we het beseffen is de vakantieweek alweer voorbij en gaan we terug naar buuf.

Met een vette knipoog: Ik heb het nooit geweten, dat ik als mantelzorger recht heb op vakantiegeld…

DTZ logo low