ondernemers

Studenten helpen Stanislaus met café


Studenten van de HAS hogeschool stellen: ‘De ontmoetingen en verbindingen tussen senioren zijn van belang.’ Ze hiervoor geholpen met de opzet van een café in verzorgingshuis Stanislaus in Moergestel.

De afgelopen weken is door de studenten een onderzoek gedaan onder de senioren in Moergestel en de bewoners van Park Stanislaus. Er zijn 45 interviews gehouden met deze senioren. Park Stanislaus heeft recentelijk het Stan-Café geopend en nodigt nu de senioren van Moergestel uit om kennis te komen maken met het Stan-Café. Dit is een sfeervolle ruimte waar senioren elkaar kunnen ontmoeten. Deze ontmoetingsplek is een gezellig café waar je met elkaar koffie kunt drinken, wat kunt lezen of kunt lunchen.

Het Stan-Café in Stanislaus Moergestel

Tijdens de gehouden interviews is gevraagd naar de wensen en behoeften. Vinden de mensen het leuk om de krant te lezen tijdens het drinken van een bak koffie? Is het belangrijk dat er een oplaadpunt komt voor elektrische fietsen? Is het café goed ingericht voor iedereen? Daarnaast is gekeken naar de toegankelijkheid van het café en de mobiliteit van de ouderen.

‘Onze bevindingen worden gebruikt voor de invulling van het café. Er zal hierdoor een goede aansluiting zijn tussen de wensen van de senioren en het café,’zo geven de studenten aan. Iedereen zal zich welkom voelen in deze gezellige ontmoetingsplek. Het café is sfeervol ingericht met een pooltafel, een zacht achtergrondmuziekje uit de ‘oude tijd’ en leuke zitplekken. Er worden onder andere tosti’s, gebak en verschillende soorten verse bonenkoffie aangeboden. In de zomer is er ook de mogelijkheid om op het terras te genieten van bijvoorbeeld een borrelplankje. We hopen u snel te zien in het Stan-Café!

HAS Hogeschool
Het onderzoek werd uitgevoerd door zes studenten van de HAS hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Zij studeren allen een verschillende opleiding gerelateerd aan voeding, veehouderij, of bedrijfskunde. Tijdens hun derde studiejaar hebben zij de mogelijkheid gekregen om een minor (keuzemodule) te volgen. Deze module gaat over ‘Gezondheid’. Gezondheid is voor hen een belangrijk onderwerp en heeft betrekking op zowel de mensen, dieren als de leefomgeving. Tijdens dit keuzevak hebben zij de opdracht gekregen om een onderzoek te doen bij Park Stanislaus te Moergestel.