banner

Ricky en Slingertje en de Verbijsterende Vrienden


De Oisterwijkse vriendengroep Ricky en Slingertje en de Verbijsterende Vrienden presenteren weer een stukje muzikale kunst: Stranger Song (Leonard Cohen), te beluisteren via YouTube, en uiteraard ook gewoon hierop onze Oisterwijkse berichtjes website…

De afgelopen tien jaar hebben ze vier nummers van Leonard Cohen uitgebracht in een heel nieuw pop-rock arrangement. ‘We hebben steeds contact gehad met het management van Cohen in Los Angeles om problemen met de rechten van de nummers te voorkomen. Vanaf het eerste contact werkte zijn manager Robert Kory echter mee en hebben ons niets in de weg gelegd. Hij verzekerde ons dat Mr. Cohen zelf de nummers had gehoord en erg enthousiast was over deze opmerkelijke versies.’Leonard Cohen is helaas in 2016 overleden, maar ook bij dit nummer kregen de muziekvrienden uit Oisterwijk weer alle medewerking en toestemming van zijn manager: “Leonard stimuleerde altijd dat anderen zijn nummers levend hielden in een nieuw arrangement. Er zijn inmiddels wel 150 covers van dit nummer gemaakt, maar allemaal in de stijl zoals Leonard het zong. Jullie doen het op een manier die nog nooit is gedaan. Dat had hij zeker ook geweldig gevonden.”