banner

Prikkeldraad en scherpe betonblokken voor spelende kinderen


De gisteren getoonde berg afval is niet afkomstig van een afvaldump, maar met instemming van Gemeente Oisterwijk door een aannemer achtergelaten.

Uit navraag bij gemeente blijkt, dat de aannemer die daar bezig is geweest in opdracht van de gemeente, het van hen nog mag laten liggen: ‘Dit project is vorige week opgeleverd, er moeten nog wat puntjes voor wat betreft het straatwerk afgerond worden. Als alle werkzaamheden klaar zijn, zal de aannemer de materialen opruimen.’

Flinke berg afval gedumpt in de berm aan de Apollolaan in Oisterwijk.

De berg afval zou er al enige tijd liggen. Buurtbewoners hebben het eerder al bij de gemeente gemeld en er geen goed woord voor over: ‘Kinderen waren met bakstenen aan het gooien, er ligt prikkeldraad tussen, stukken hout… … slaat toch nergens op dit zo te laten liggen?’

Boete

Afval dumpen is strafbaar, slecht voor het milieu, kan extra dumping uitlokken, en kan soms ook gevaarlijk zijn voor bijvoorbeeld spelende kinderen in de wijk. De afzender kan normaal een flinke boete verwachten; deze keer niet…

Update

Alsnog heeft gemeente aan de aannemer gevraagd het afval op te halen, en als het goed is gebeurt dat vandaag…