banner

Open dag bij EKWC Oisterwijk


Zondag 7 juli opent Sundaymorning@ekwc zijn studio’s en werkplaatsen voor bezoekers voor een bijzondere Test Case.

Een voorbeeld van werken die gemaakt worden op het EKWC in Oisterwijk

De meeste artist-in-residence zijn aanwezig en stellen hun werkplek open om inzicht te geven in hun ideeën, onderzoeken en resultaten. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om het centrum gratis te bezoeken tussen 14.00 en 16.00 uur. Voor degenen die voor het eerst het centrum willen bezoeken is er om 13.30 uur een welkomst woord van directeur Ranti Tjan, die een inleiding zal geven op Sundaymorning@ekwc. Ook hier vrij toegang.

Sundaymorning@ekwc is als een van de eerste gebruikers in 2015 neergestreken op het KVL-terrein. Het is in 1969 opgericht in Heusden om de ontwikkeling van keramiek te versterken. Het centrum is zowel een kenniscentrum als een kunstenaarsverblijfplaats. Na 22 jaar in Heusden is het centrum verhuisd naar Den Bosch waar het 24 jaar gastvrij kunstenaars uit de hele wereld heeft kunnen ontvangen. In 2015 vond de verhuizing plaats naar Oisterwijk. In de tussentijd hebben velen het centrum bezocht.