banner

Oogje in het zeil


Het is vakantietijd. Ouders, kinderen, opa’s en oma’s: iedereen krijgt de vakantiekriebels. Of bijna iedereen. De uittocht begint, de koffers zijn gepakt…

Van een Oisterwijkse mantelzorger, uit de dagelijkse praktijk.

Maar er zijn ook mensen zoals de buurvrouw voor wie het allemaal niet zo nodig hoeft. Ze blijft liever thuis, geen gedoe, gewoon haar normale ritme. Maar zoonlief gaat wel op vakantie met zijn gezin. En dan is de vraag: “wie zorgt er voor moeder in geval van nood?”

Oogje in het zeil

Moeder en zoon kunnen elkaar in de vakantie wel bereiken, maar ze vinden het prettig als buuf op iemand kan terugvallen. Je weet tenslotte maar nooit… Het geeft de buurvrouw een veilig gevoel. Daarom vraagt buufs zoon: “zou jij een oogje in het zeil willen houden?” “Tuurlijk”, zeg ik, “wij zijn toch thuis.”

En zo houdt deze mantelzorger een oogje in het zeil, gaat zoonlief met een gerust hart op vakantie en heeft buuf een veilig gevoel.

DTZ logo low