banner

Oisterwijkers aangehouden na vondst drugs in Belgische kelder


In België zijn een Oisterwijkse man en vrouw (53) aangehouden na de vondst van een drugslab in de kelder van een café.

In Tilburg werd naar aanleiding van binnengekomen informatie een rechercheonderzoek gestart. Hierbij kwamen de speurders uit bij een locatie van een mogelijk drugslab in het Belgische Diksmuide. Hierna is in nauwe samenwerking met de Belgische politie een verder onderzoek ingesteld. Dinsdagavond kwam het onderzoek in een stroomversnelling. Een 54-jarige man uit Nijmegen werd aangehouden; hij vervoerde zakken vanuit België naar Nederland die vermoedelijk afkomstig waren uit het Belgische drugslab. Hierna werd door de Belgische politie in de kelder van een café in Diksmuide inderdaad een drugslab ontdekt.

De gracht achter het horecabedrijf werd kennelijk gebruikt als is afvoer en is daardoor zwaar vervuild. Het veilig ontmantelen van het laboratorium nam geruime tijd in beslag. Diverse ketels en grondstoffen werden in beslag genomen. De uitbater, een 60-jarige man, en twee mannen uit Nijmegen werden aangehouden.

Woensdag zijn in verband met dit drugslab nog twee arrestaties in België verricht. Het gaat om een man en een vrouw uit Oisterwijk, beiden 53 jaar oud. Het onderzoek naar de betrokkenen wordt voortgezet.