banner

Oisterwijk akkoord met opknapbeurt voor Den Domp in Haaren


Gemeente Oisterwijk is akkoord met een opknapbeurt van 1,5 miljoen voor dorpshuis Den Domp in Haaren. De organisatie had zelf een bedrag van 3 miljoen euro ingeschat, maar daarvoor kreeg men in de gemeente Haaren de handen niet op elkaar.

De Haarense Revue in Den Domp , en zo zijn er nog vele activiteiten meer…

Het huidige dorpshuis in Haaren is sterk verouderd, maar veel in gebruik door lokale verenigingen. Met de gemeentelijke herindeling in het vooruitzicht, had Gemeente Haaren een toezegging gedaan, om nog voor de herindeling te zorgen voor vernieuwing. Omdat Gemeente Oisterwijk na 2020 verantwoordelijk is voor dit dorpshuis, werd ook aan Oisterwijk om instemming gevraagd. De exacte invulling volgt later in overleg met beide gemeentes; het bedrag dat hiervoor vrij gehouden wordt is vastgesteld op 1,5 miljoen.

Nog niet bekend is wat de gemeente Oisterwijk in de toekomst voor faciliteiten wil bieden aan de inwoners van Haaren. Een deel zal zeker in het dorp Haaren blijven; een deel zou mogelijk in Tiliander kunnen plaats vinden; ook het huidige gemeentehuis van Haaren komt vrij… hierover volgen later vast en zeker nog meerdere gesprekken en besluiten.