glasvezel

Moergestels Dolfijn Speelfestijn


Op zaterdag 3 en zondag 4 augustus organiseert Stichting Tess in samenwerking met Feesterij ’t Stokske, Zandstraat 1 in Moergestel voor de derde keer het Stichting Tess speelfestijn. In 2017 en 2018 bleek een schot in de roos te zijn. Voldoende redenen dus om het in 2019 opnieuw op te zetten.

Zowel op zaterdag als op zondag kunnen kinderen tussen 11.00-18.00 uur komen spelen op diverse springkussens. Er zijn super vette springkussens. De kinderen kunnen met een quad op een quadbaan rijden, met een skelter een circuitje doen, hun stuurkunst uitproberen op een segway, een BMX circuit doen, op de zondag een ritje op een pony maken, handboogschieten, dolen in een maisdoolhof enz. Dit alles onder deskundige begeleiding.

Stempelkaart

Handige stempelkaart

De kinderen kunnen geschminkt worden. Per dag zijn er regelmatig mascottes aanwezig zoals Olaf en Elza uit Frozen en natuurlijk Dolly de mascotte van stichting Tess. Tijn Mandarijn, de ballonnenkunstenaar zal op beide dagen van 13.00 tot 17.00 uur aanwezig zijn en maakt de mooiste creaties voor jong en oud. Natuurlijk is ook onze grabbelton fee aanwezig. Tegen een kleine vergoeding kunnen de kinderen een leuke attentie grabbelen uit haar jurk.

Nieuw dit jaar is dat de kinderen tot en met 12 jaar, na het betalen van de entree, een stempelkaart krijgen waarop ze gratis een glaasje ranja, een stuk fruit, een lolly, een ijsje en een suikerspin kunnen halen en bovendien bij het naar huis gaan ook nog eens mogen grabbelen in een grabbelton. Kinderen kunnen op de dagen vrij gebruik maken van de speelmogelijkheden. Ook volwassenen kunnen 10 minuten proberen hoe het rijden met een segway bevalt. Natuurlijk kun je er o.a. popcorn kopen, een pannenkoek kopen en versieren en kun je er friet en/of een snack kopen. Voor de ouders, familie is er een terras waar zij een hapje en een drankje kunnen nuttigen met uitzicht op de spelende kinderen.

Tess

Tenslotte zal er ook een stand staan van stichting Tess waar een aantal dolfijn gerelateerde spullen (dolfijnknuffels) te koop zijn en zijn er collectebussen waarin bezoekers een donatie aan stichting kunnen doen. De opbrengst van dit speelfestijn gaat volledig naar stichting Tess.

Stichting Tess bestaat al 13 jaar en zet zich in om dolfijnondersteunende therapie voor kinderen met een beperking mogelijk te maken, het gaat om kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar met syndroom van down, autisme of elke andere al dan niet aangeboren verstandelijke en/of motorische beperking. De stichting heeft inmiddels al meer dan 200 kinderen de therapie aan kunnen bieden. Dat doet de CBF erkende stichting met een bestuur en vrijwilligers die allen gratis werken. Niemand ontvangt een beloning in geld en/of goederen.

De dolfijn ondersteunde therapie heeft bewezen een belangrijke aanvulling in de dagelijkse ontwikkeling van kinderen met beperkingen te zijn en voor een hogere kwaliteit van leven voor kind, ouders en hun omgeving te kunnen zorgen.