banner

Laat Gemeente Oisterwijk prikkeldraad en scherpe betonblokken liggen?


Laat Gemeente Oisterwijk met zich sollen, of krijgt die aannemer alsnog een vette boete voor zijn afvaldump?

‘Dat afval was eerder al bij de aannemer gemeld en gisteren nog eens. Als het goed is wordt het vandaag opgehaald,’ zo gaf de gemeentelijk woordvoerder afgelopen woensdag aan. Woensdag lag het afval er nog; het was afkomstig van gemeentelijke werkzaamheden. Donderdag kwam de aannemer met grote bus en aanhanger, reed een rondje en vertrok weer. Prikkeldraad en scherpe betonblokken achterlatende voor de spelende kinderen.

Flinke berg afval gedumpt in de berm aan de Apollolaan in Oisterwijk.

Controle en ingrijpen van de gemeente op door hen uitbesteed werk is er blijkbaar niet. Het lukt de gemeente in ieder geval nog niet om haar onderaannemer tot opruimen aan te zetten, en van veilig werken hebben ze zo blijkt ook nog niet gehoord.  Het was hetzelfde project waar een aantal weken terug een graafmachine aan het werk was bij een speelveld voor kinderen, zonder afschermende hekken. En ondanks melding van inwoners laat de gemeente het toe dat de berg afval er nog steeds ligt.

Voorbeeldfunctie

Afval dumpen is strafbaar; de afzender kan normaal een flinke boete verwachten. Voor de gemeente gelden die boete-regels niet, maar juist van hen mag je wel een voorbeeldfunctie verwachten…