glasvezel

Koningschieten in Oisterwijk


Gilde Sint Sebastiaan in Oisterwijk houdt maandag 15 juli om 12.45 uur het Koningschieten op het gildeterrein in het Lindepark.

Frank van loon werd vorige keer winnaar bij het Koningschieten.

De dag van het Koningschieten begint met het ophalen van de huidige koning Frank van Loon. Om ca. 12.45 uur begint het schieten in het Lindepark. Burgemeester Hans Janssen en pastoor Francis de Meijer zullen de strijd om de koningstitel openen door middel van het schieten van drie pijlen met de handboog op de (houten) Koningsvogel. Als uiteindelijk het laatste stuk van de houten vogel is afgeschoten en daarmee de nieuwe koning bekend is, wordt deze met enige ceremoniën geïnstalleerd en gehuldigd.

Het gilde nodigt belangstellenden van harte uit om te komen kijken.