banner

Jan-Frans Knevel is de nieuwe Gildekoning van Sint Sebastiaan Oisterwijk


Het was afgelopen kermis-maandag een en al traditie en gezelligheid bij het Oisterwijkse gilde Sint Sebastiaan. De gildebroeders en gildezusters waren op hun fraaie gildeterrein in het Lindepark actief vanwege het driejaarlijkse Koningschieten.

Jan-Frans Knevel Gildekoning Sint Sebastiaan Oisterwijk

Na het ophalen van oude koning Frank van Loon en het ontdoen van zijn zilver kon de wedstrijd aanvangen. Pastoor Francis de Meijer schoot de eerste drie erepijlen op de Koningsvogel waarna ook burgemeester Hans Janssen drie erepijlen schoot. Daarmee werd de strijd om de felbegeerde titel geopend. Na een langdurige en spannende strijd klonk een luid applaus van de tientallen aanwezige bezoekers: Jan-Frans had de laatste resten van de houten vogel er af geschoten en daarmee de Koningstitel veroverde. Vervolgens werd hij gehuldigd tot de nieuwe Koning en kon de erewijn worden geschonken.