banner

Geduld is toverwoord bij Oisterwijkse Dorpspomp


4 mei 2019, een goede 2,5 maand geleden, vroeg de werkgroep om geduld:‘We begrijpen heel goed dat mensen ongeduldig worden … … Er hebben constructieve gesprekken plaatsgevonden afgelopen maanden, met tot heden positieve resultaten… …We houden u de komende weken op de hoogte van de ontwikkelingen.’

Geduld

Tussentijds vragen aan zowel de werkgroep als de gemeente werden afgelopen weken eveneens met ‘geduld’ beantwoord. Een uiteindelijk verzoek aan de wethouder, kreeg ook een: ‘Graag nog even geduld’. Afgelopen dinsdag zou er, zo gaf de wethouder aan, een gesprek zijn met de Monumentencommissie. De pomp is in november 2016 afgebroken met de toezegging dat deze binnen 6 maanden elders opgebouwd zou gaan worden. Ook inwoners die er bijna dagelijks om vragen, moesten geduld hebben: Drie jaar na het raadsbesluit, staat de pomp er nog steeds niet…

Maar
Daar komt als het goed is verandering in. Er is overeenstemming bereikt over de nieuwe pomp én de Monumentencommissie heeft met volle instemming gereageerd. De plek is vastgelegd, er komt straks water uit, en als de gemeente de vergunning afgeeft – het college van burgemeester en wethouders moet nog instemmen – zou de pomp in het najaar van 2019 weer op de Kop van de Lind moeten staan.

Dan kan er misschien ook weer bier vloeien:

Barman en brandweerman Ad, tapt als eerste een glasje bij de vorige ondertussen afgebroken Dorpspomp...

Barman en brandweerman Ad tapt het eerste glaasje uit de vorige Dorpspomp