anytime

Excursie Reeënbronst met IVN Oisterwijk


Op zaterdag 3 augustus geven de natuurgidsen van IVN Oisterwijk en LNMH Haaren een excursie bij het Hengstven over het Ree.

 

Een ree in de Oisterwijkse natuur.

Vanaf half juli tot half augustus vindt de reeënbronst plaats, dat wil zeggen dat de reegeit dan vruchtbaar is en dit, door speciale geuren te verspreiden, kenbaar maakt aan de reebokken.  Voor de paring gaat meestal een heel ritueel aan vooraf. Het is altijd een mooie ervaring om daar eventueel getuige van te kunnen zijn. En als het meezit behoort dat tot de mogelijkheid. Het Hengstven is het meest oostelijk deel van het Nationale Park de Loonse en Drunense Duinen en hier leven veel reeën, en de kans dat we reeën zien is groot. Vergeet niet uw wandelschoenen aan te doen en als u in het bezit bent van een verrekijker moet u die beslist meenemen. De excursie begint om 19.30 uur en duurt ongeveer tot 21.30 uur. We starten op het parkeerterrein van Hotel de Guldenberg, Guldenberg 12 in Helvoirt. Deelname is gratis en u bent van harte welkom. Honden mogen helaas niet mee.