banner

Petje af Oisterwijk sluit jaar feestelijk af


Het afgelopen jaar deden de kinderen van Petje af Oisterwijk volop mooie nieuwe ervaringen op waarmee hun blik op de wereld en hun eigen toekomst een stukje verruimd werd. Zo kregen ze een kijkje achter de schermen bij diverse beroepen, waarbij zij les kregen van inspirerende gastdocenten, op bedrijfsbezoek gingen en via excursies en activiteiten in contact werden gebracht met kunst en cultuur. Zondag 30 juni rondden de kinderen hun eerste Petje af-jaar feestelijk af met de uitreiking van hun bronzen diploma. 

Diploma uitreiking voor kinderen van Petje af Oisterwijk

Voorafgaand aan de diploma-uitreiking presenteerden ze aan de aanwezige gastdocenten, sponsoren, begeleiders en natuurlijk hun ouders, broertjes en zusjes wat ze het afgelopen jaar bij Petje af hebben geleerd en gedaan. Dit deden de kinderen aan de hand van 6 thema-tafels die ze zelf hebben ingericht op basis van het thema waar ze het afgelopen jaar het meeste van geleerd hebben of waar ze zich het meeste bij betrokken voelen. Soms zaten daar verrassende keuzes bij. Een jongen die dolgraag architect wil worden heeft een tafel ingericht rondom het thema “Omgaan met geld”. Want: “Als je huizen wilt bouwen dan moet je weten hoe je een begroting moet maken”.

Twee van deze kanjers zijn opgetreden als dagvoorzitters en hebben het programma in goede banen geleid. Knap om zomaar voor een groep van 50 gasten te spreken. De bijeenkomst werd feestelijk afgesloten met een heerlijke, door de moeders  zelfgemaakte lunch.

Talentontwikkeling

Petje af ontvangt nieuwsgierige kinderen in de leeftijd 10 – 14 jaar om ze buiten schooltijd de kans te geven hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo hebben de kinderen van Petje af Oisterwijk het afgelopen jaar geleerd hoe je van zwerfplastic sokken kunt maken, zijn ze met de burgemeester op pad geweest en hebben ze een raadsvergadering nagespeeld in het oude stadhuis. De dierenarts heeft hen geleerd hoe je bloed afneemt bij een hond en hoe je een kat opereert. Tenslotte hebben ze geleerd welke talenten je nodig hebt om wijkagent of brandweerman te worden.

Tijdens de diploma-uitreiking omschreef één van de kinderen het heel erg mooi: “Ik kan alles worden wat ik wil”.

Over Petje af

Ondanks dat Nederland een ontwikkeld land is, zijn gelijke kansen om talenten te ontdekken en te ontwikkelen helaas niet vanzelfsprekend. Stichting Petje af is er al jaren van overtuigd dat de plek waar de wieg heeft gestaan nooit de kansen in de toekomst mag bepalen. Door middel van een inspirerend praktijkprogramma ontdekken kinderen van 10 – 14 jaar bij Petje af in 30 zondagen per jaar de wereld: ze komen in aanraking met verschillende rolmodellen en beroepen, gaan op excursie en doen activiteiten gerelateerd aan kunst, cultuur en gezond gedrag. De kinderen worden zich zo bewust van hun talenten en mogelijkheden, ontwikkelen een positief zelfbeeld en worden gemotiveerd om te bouwen aan een kansrijke toekomst.

Meer informatie: www.petjeaf.nl/oisterwijk

DTZ logo low