banner

AZC kinderen dansen voor de camera van BNNVARA


Afgelopen dinsdag 2 juli was er een heus spektakel op het AZC. De kinderen van de basisschool gaven een geweldig optreden met echte camera’s van BNNVARA erbij. De voorstelling Wauw werd opgevoerd.

WAUW wat een feest op AZC Oisterwijk, voor de camera van BNN VARA…

Hoezo dan?
Desiree Derrez van BNNVARA bood de basisschool dit project aan. Zij heeft jaren als projectleider bij kinderen voor kinderen gewerkt en gaat binnenkort met pensioen. BNNVARA heeft haar een lang gekoesterde wens als afscheidscadeau gegeven: een project samen met asielzoekerskinderen maken.
Ze wilde dit graag omdat zij weet dat er op AZC basisscholen veel geluisterd wordt naar liedjes van Kinderen voor Kinderen. En in Oisterwijk waren ze de gelukkigen.
WAUW is een project ontwikkeld voor kinderen die het minder makkelijk hebben en zo toch met zang, dans en performing arts in aanraking kunnen komen. Daarnaast is muziek universeel en kinderen worden blij van zingen en dansen.

Voorbereiding
Drie weken lang hebben heel enthousiaste danseressen alles geleerd. Met alle kinderen is het WAUW-lied ingestudeerd en daarnaast was er per groep een eigen lied. Wat hadden de kinderen een plezier tijdens deze lessen. Maar ook de dagen dat er geen WAUW-lessen waren, hoorde je overal het lied en waren de kinderen aan het dansen.

Het optreden
Afgelopen dinsdag 2 juli was de grote dag, de kinderen waren er klaar voor. Buiten op het schoolplein stond alles professioneel klaar. De kinderen kregen allemaal een mooi rood WAUW t-shirt en hadden er zin in, maar vonden het ook spannend. Door de mooie zelfgemaakte uitnodigingen en de gezellige muziek kwamen veel bewoners van de het AZC op het spektakel af. Kinderen, leerkrachten, ouders en voorbijgangers hebben genoten, en trots op die kanjers.

Nagenieten
Van het hele project wordt er uiteindelijk op de site van BNNVARA een filmpje geplaatst met daarbij een portretje van twee kinderen. Hierop zie je in het kort wie ze zijn en hoe ze op het AZC samen met hun ouders en broertjes en zusjes leven.