banner

Voor de tiende keer Kunstmarkt in Berkel-Enschot


Op zaterdag 8 juni vindt in winkelcentrum Eikenbosch en in Ons Koningsoord in Berkel-Enschot, van 11.00 tot 16.00 uur, voor de tiende keer de jaarlijkse kunstmarkt plaats. Een jubileum dus!

Door wie…
Tien jaar geleden zijn de initiatiefnemers St. EXPO, Bibliotheek Midden-Brabant en Cultureel Centrum de Schalm i.s.m. de Winkeliersvereniging Eikenbosch van start gegaan. Sponsoren werden benaderd, (semi)kunstenaars en diverse edities volgden. Na enige jaren kwam er ook diverse keren een kunst-route.
Kunstenaars, semi-kunstenaars en hobbyisten kunnen hier letterlijk hun ei kwijt. Opvallend is dat verscheidene kunstenaars van buiten de streek het ook de moeite waard vinden om mee te doen.

Voor wie….
De kunstmarkt in het winkelcentrum en exposties in Ons Koningsoord zijn bedoeld voor iedereen met een creatieve interesse… en…. wie heeft dat niet!
In de kraampjes op het plein vindt u schilderijen, keramiek, sieraden, viltwerk, glas-in-lood alsook tweede hands kunstboeken tot boekvouwkunst. Op het terras is koffie en thee gratis.
Voor elk wat wils dus!
Diverse muzikale nevenactiviteiten, muziek en dansvoorstelling zorgen voor een feestelijk accent.

Deze tiende keer hebben we iets bijzonders!

In de prachtig gerestaureerde abdij Koningsoord wordt vanaf 8 juni een expositie georganiseerd van kunstenaars uit heel Brabant. Schilderijen en tekeningen van uiteenlopende aard en ook driedimensionaal werk zijn er te bewonderen. In de ruimte van de fotoclub is een nieuwe selectie van foto’s te zien. Op deze zaterdag zijn de kunstenaars aanwezig om te vertellen over hun werk.

In de kerkzaal wordt ’s middags een professionele jeugdvoorstelling opgevoerd:
Het Mysterie van Museum Mauzz waarin kinderen speels en geraffineerd in contact komen met diverse beroemde kunstwerken.
Ook hier zijn er daarnaast nog verschillende optredens. De jonge muzikanten van Modesto treden op en ook René van den Bosch, muziekdocent van Factorium gaat met zijn leerlingen aan de slag.

Gratis op en neer per huifkar

Omdat de locaties een paar honderd meter van elkaar liggen, bieden we bezoekers van 12.00 uur tot 15.00 uur de mogelijkheid om per huifkar met accordeonmuziek van het winkelcentrum naar Koningsoord en terug te reizen.

Kom kijken en meegenieten van beeld, muziek en dans op de tiende Kunstmarkt in Berkel-Enschot!