banner

Slootjesdagen bij IVN Oisterwijk


Op zondag 16 juni, van 10 tot 12 uur, gaat Natureluurs weer op pad. Ook dit jaar doen ze weer mee aan de Landelijke Slootjesdagen.

Wat is er te zien in en rond het water?

In de poel op het terrein van Brabants Landschap ga je op zoek naar waterbeestjes; met onze schepnetjes kijken wat er allemaal in en op het water leeft. In de pauze weer genieten van een lekkere koude ranja. Verder leer je waarom schoon water belangrijk is voor mens en dier en je kunt je eigen waterfilter maken. Iedereen is welkom dus neem rustig je vader, moeder, broer, zus, oom of tante mee. Trek je laarzen aan of neem waterschoenen mee. Zorg dat je kleren nat en vies mogen worden (neem eventueel een droog setje kleren mee). IVN zorgt voor de schepnetjes en een ochtend vol leerzame water-weetjes. Kom en beleef de Natuur in en om het water!!

Deelnemen kan door aanmelding voor 15 juni via het aanmeldformulier op www.ivnoisterwijk.nl, onder Natureluurs. Na aanmelding krijg je meer details over deze activiteit. Meer informatie over Natureluurs is te vinden op de website www.ivnoisterwijk.nl.