banner

Politie pakt draadjesknipper in Heukelom bij Oisterwijk


De Politie heeft donderdagmiddag in Heukelom een vandaal aangehouden.

In samenwerking met Toezichthouders en Buitengewoon Opsporingsambtenaren van Samen Sterk in Brabant en Brabants Landschap werd de vandaal op heterdaad aangehouden op de Baksevenweg in Heukelom. Deze persoon wordt ervan verdacht meerdere keren de omheining binnen het natuurgebied Galgeven te hebben vernield. ‘Een top samenwerking tussen de Politie en de eerdergenoemde partijen,’ aldus de Politie.

Het stuk natuur, een Natura 2000 gebied, werd recent voorzien van een nieuwe omheining, met een speciaal aangewezen in- en uitgang. Dit werd gedaan om de natuur te beschermen die door meerdere paden werd doorkruist, en door afdwalende wandelaars werd vertrapt. Het doel van die nieuwe omheining is om er voor te zorgen dat wandelaars op de paden blijven, en de natuur ruimte krijgt haar weg te gaan. Blijkbaar was die omheining niet voor iedereen gewenst, en werd deze eigenhandig en met herhaling vernield.

De tang waarmee de draden vermoedelijk waren doorgeknipt werd ook gevonden. Recherche onderzoekt de zaak.

 

DTZ logo low

Delen: