banner

Overvaller was geen bewoner van AZC Oisterwijk


Volgens direct betrokken getuigen was de gewapende overvaller, zondag 2 juni bij de BP benzinepomp aan de Gemullehoekenweg in Oisterwijk, geen AZC bewoner: ‘Ik lees reacties op Facebook, maar het was zeker geen asielzoeker.’ Zover bekend is de verdachte nog niet opgepakt.

Geen AZC’er

Politie heeft de BP benzinepomp in Oisterwijk afgezet voor onderzoek (Foto: Jack Brekelmans)

Direct na de berichtgeving over de overval, en de melding van Politie dat het zou gaan om een gewapende overvaller met een getinte huidskleur, gaven meerdere inwoners aan dat het volgens bijna zeker om een bewoner van AZC Oisterwijk zou gaan. Dit is vermoedelijk ontstaan, omdat er op die locatie vaker incidenten zijn met asielzoekers, en de benzinepomp op de route ligt tussen AZC en centrum.

Overval

De Politie was vorige week op zoek naar een overvaller met wapen. Er werd een oproep geplaatst via Burgernet om uit te kijken naar de dader. Deze had zondagmiddag iets voor 15.30 uur de BP benzinepomp aan de Gemullehoekenweg overvallen. Hij dreigde met een mes en nam een nog onbekend bedrag aan geld weg. De overvaller is licht getint, is gevlucht op een donkere herenfiets, draagt een wit shirt, korte broek, en had bij de overval een plastic tasje van BigBazaar in de kleur oranje paars bij zich. Getuigen of mensen die denken te weten om wie het gaat, kunnen bellen met 0900-8844 of als het dringend is 112.