anytime

Overvaller slaat opnieuw toe bij BP Oisterwijk (Update)


Volgens de benzinepomp medewerker weet de politie om wie het gaat, maar loopt de dader nog steeds vrij rond. Gisteren stond hij weer voor de neus van de kassière.

Op 3 juni werd de BP in Oisterwijk onder bedreiging van een mes overvallen. De politie riep inwoners op uit te kijken naar de man, die in bezit was van een mes.

Politie opnieuw bij de BP in Oisterwijk, dader zou bekend zijn, maar loopt nog vrij rond (Foto: Jack Brekelmans )

Woensdag 19 juni is de man opnieuw ‘op bezoek geweest’. De medewerker kon de deur net op tijd sluiten. ‘Belachelijk dat hij nog steeds vrij rond loopt, terwijl de politie weet wie hij is,’ aldus een geschrokken en boze gedupeerde. ‘Het komt erop neer dat wij elke dag gevaar lopen, want hij schroomt er blijkbaar niet voor om terug te komen!’

Update

Volgens de politie is na het eerste incident een onderzoek gestart naar de verdachte. Uit dat onderzoek is niet voldoende duidelijk bewijs gekomen voor de identiteit van deze verdachte. In ieder geval tot gisteren onvoldoende voor de Officier van Justitie om deze persoon aan te laten houden.

In de loop van de middag werd de verdachte door politie aangehouden.

Op donderdag 20 juni is er in de omgeving van het tankstation een buurtonderzoek gedaan. Dat is ook bewust gedaan bij de woning van de mogelijk verdachte. De collega’s die daar aanbelden hebben later de filmbeelden van de overval bekeken en herkenden de verdachte. De man, 37 jaar uit Oisterwijk, is aangehouden. Het onderzoek wordt voorgezet.