banner

Onthulling kunstwerk De Bedoeling


Op vrijdag 28 juni om 10.30 uur wordt het vierde kunstwerk in het kader van het project Kunst Verbindt van de Dementie Coöperatie Oisterwijk onthuld bij Park Stanislaus in Moergestel. Het kunstwerk is getiteld: De Bedoeling. Het kunstwerk staat voor vrijheid in veiligheid, deskundig, aandachtig en toegewijd met nadruk op eigen regie en waardigheid van bewoners.

Het nieuwe kunstwerk bij Stanislaus

Hiermee wordt een bijzonder samenwerkingsproject van glaskunstenaar Josette Meeuwis en dichter Karin van den Heuvel afgesloten. Begonnen met het plaatsen van een glaskunstwerk met daarin een gedicht bij woonzorgcentrum De Vloet. Vervolgens Catharinenberg (Amaliazorg) en Degelijks Leven (Het Poirtershuis). En dan nu het vierde woonzorgcentrum voor mensen met dementie in de gemeente Oisterwijk: Park Stanislaus, te Moergestel. Steeds met een titel en een gedicht dat de visie van het betreffende woonzorgcentrum weergeeft.

De Dementie Coöperatie Oisterwijk heeft dit project de titel Kunst Verbindt! meegegeven. Omdat Josette en Karin door prachtige glaskunst de vier woonzorgcentra voor mensen met dementie met elkaar verbinden. Maar ook de verbondenheid als Oisterwijkse gemeenschap met de mensen met dementie en hun mantelzorgers tot uitdrukking brengen.

De gemeente Oisterwijk is volgens hen vooral ook een kunstenaarsgemeente. En juist kunst kan gevoelens overbrengen en deze gevoelens symboliseren. Ook is de gemeente Oisterwijk sinds 2012 koplopergemeente in de Provincie Noord-Brabant in de beweging van ‘dementievriendelijke gemeenten’ waar inmiddels 60 van de 64 Brabantse gemeenten zich bij hebben aangesloten. Daar is vooral veel inspiratie voor nodig. En dat is precies wat dit project doet. Het inspireert de verbondenheid met mensen met dementie en hun mantelzorgers.

DTZ logo low