banner

Oisterwijkse raadsleden terug naar school


Je zou het haast niet zeggen, maar er staan ook enkele raadsleden op deze ‘schoolfoto’.

Op 2 College Durendael vond donderdag 27 juni de start plaats van het Oisterwijkse politieke jongerenpanel. Het panel sprak, samen met de jongste commissie- en raadsleden, over waar jongeren trots op zijn, wat ze missen, hoe de gemeente inhoud kan geven aan diversiteit op het gebied van seksuele geaardheid en afkomst, en wat jongeren nodig hebben op gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Tot slot ook hoe jongeren mee willen en kunnen doen in de politiek van de gemeente Oisterwijk. Ook wethouder Stefanie Vatta was hierbij aanwezig.

Het initiatief van het jongerenpanel dient verschillende doelen. Zo is het voor Durendael belangrijk om leerlingen meer in de praktijk te laten leren en in contact te brengen met politici. De politici zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om in contact te treden met verschillende doelgroepen in de gemeente. Zij zagen in dit jongerenpanel een kans om op een laagdrempelige wijze te luisteren naar de jeugd.

Een concreet punt dat uit het panel kwam, bij het thema ervaringen, was dat jongeren graag zien dat de gemeente mogelijkheden onderzoekt voor een jeugdhonk op diverse locaties in de gemeente. Daarnaast geven ze, bij het thema jeugdrecreatie, aan nog steeds behoefte te hebben aan feesten voor verschillende leeftijdsgroepen. Daarin geven ze wel duidelijk een splitsing aan tussen feesten voor 12 tot 14 jarigen en 15+. Binnen het thema sociale acceptatie is een Regenboog zebrapad meerdere keren genoemd.

Het initiatief komt van de groep jongste commissie- en raadsleden Inge van Beers (AB), Myrte Hesselberth (PrO), Geertje Mink (CDA), Marieke Moorman (PGB), Stefanie Vulders (PrO en Rowan van Geloven (VVD).

Het jongerenpanel bijeen op 2 College Durendael (Foto: dhr. van Teeffelen)